• darkblurbg
    Bijtelling op uw leaseauto

Bijtelling gaat omhoog in 2021

Een nieuw jaar staat voor de deur en in 2021 zullen er wijzigingen ingaan met betrekking tot de bijtelling. De bijtelling voor volledig elektrische auto’s gaat omhoog voor auto’s vanaf 2021. Wilt u nog gebruik maken van de huidige bijtelling, regel dan dit jaar nog uw financial lease.

Lease offerte aanvragen

Wat is bijtelling?

Wanneer u een auto van de zaak rijdt bent u (meestal) verplicht bijtelling te betalen. Maar wat is bijtelling eigenlijk? Bijtelling is een vorm van inkomstenbelasting die u in Nederland verplicht bent om te betalen als u een leaseauto ook voor privédoeleinden gebruikt. 

Geen bijtelling bij minimaal privé gebruik

Als er in een jaar tijd minder dan 500 privékilometers wordt gereden met een zakelijke auto, dan is de bijtellingsregeling niet van toepassing. De Belastingdienst ziet de auto dan puur aan als een bedrijfsvoertuig waarbij een incidentele privérit akkoord is. Natuurlijk is er dan de plicht om aan te tonen dat er daadwerkelijk minder dan 500 privékilometers zijn gereden. 

Bijtelling elektrische auto’s voor de aankomende jaren

Het bijtellingspercentage voor volledig elektrische auto’s is 8% in 2020. In 2021 zal dit verhoogd worden naar 12% waarna het stapsgewijs zal stijgen tot 22% vanaf 2026. Let op; deze percentages gelden tot 2026 voor auto’s met een bepaalde cataloguswaarde. Boven deze bepaalde cataloguswaarde is het bijtellingstarief standaard 22%.